Frisian Sailing Company

Ontdek de Wadden: 7-daagse zeilreis vanuit Enkhuizen - Elizabeth

Reisoverzicht

Vaargebied Waddenzee
Vertrek 25-5-2024
13:00
Enkhuizen
Aankomst 31-5-2024
11:00
Enkhuizen
Kosten 880,00
Capaciteit 20

Nog 15 beschikbaar!


Beschikbaarheid onder voorbehoud Reservering aanvragen

Stap aan boord van de Klipper Elizabeth en laat je meevoeren op een onvergetelijk avontuur langs de betoverende Waddeneilanden. 

Elizabeth zeilen 6

Deze 7-daagse zeilreis op de Waddenzee neemt je mee vanuit het historische Enkhuizen, langs de schilderachtige kusten en levendige havens, voordat je via de adembenemende Waddeneilanden weer terugkeert naar Enkhuizen.

Avondtuur en ontspanning
Waddenpracht: Vaar over de Waddenzee, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek de ongerepte schoonheid van de eilanden.
Eilandverkenningen: Texel, Vlieland, Terschelling en geniet van de unieke flora en fauna.
Authentiek zeilen: ervaar de kracht van de wind terwijl je actief deelneemt aan het zeilen van de Klipper Elizabeth, of ontspan en geniet van het uitzicht op het dek.
Culinair genot: proef lokale lekkernijen bereid aan boord en dineer onder de sterren.

Grijp deze kans om de charme van de Wadden te ervaren tijdens een 6-daagse zeilreis op de Klipper Elizabeth. Reserveer je plek voor een reis vol avontuur, ontdekkingen en onvergetelijke herinneringen.

Aan boord: zaterdag 25 mei 2024, 13:00 uur te Enkhuizen
Van boord: vrijdag 31 mei 2024, 11:00 uur te Enkhuizen


De dagelijkse trajecten zijn voor het schip afhankelijk van de weers- en windomstandigheden. De schipper bepaalt per dag het exacte vaarprogramma en overlegt dit met de gasten. Een beetje avontuur hoort bij deze reis.

Zaterdag
Om 13:00 begint het avontuur van de zeilreis met het boord gaan van de passagiers. 
Eenmaal aan boord en nadat iedereen zijn cabine heeft gevonden, zet de majestueuze Elizabeth koers naar het historische Medemblik. De atmosfeer aan boord is gevuld met opwinding en verwachtingen terwijl we de eerste stappen zetten op deze betoverende reis over de Nederlandse wateren.
Zondag
Bij het krieken van de dag genieten we van een heerlijk ontbijt voordat de Elizabeth het IJsselmeer doorkruist richting de Stevinsluizen. Hier doorkruisen we de indrukwekkende Afsluitdijk, en onze reis brengt ons naar het adembenemende UNESCO-werelderfgoed, de Waddenzee. Met de zeilen hoog reizen we naar het charmante Oudeschild op het schilderachtige Texel, waar we de schoonheid van de Waddenzee ervaren.
Maandag
Van Texel zetten we koers naar het mystieke Terschelling. Afhankelijk van de grillen van getijden en wind navigeren we behendig tussen de zandbanken van de Waddenzee. De dag belooft avontuur en wellicht ontmoeten we nieuwsgierige zeehonden die ons begroeten op onze tocht.
Dinsdag
Onze reis brengt ons van Terschelling naar de pittoreske havenstad Harlingen. Het schip, doordrenkt van de zilte zeelucht, navigeert behendig door de wateren terwijl we genieten van de unieke charme van deze Nederlandse kustplaats.
Woensdag
Vanuit Harlingen zetten we koers naar Heeg, een traject dat ons voert via het majestueuze IJsselmeer en de schilderachtige Friese kanalen. De gevarieerde landschappen en de rustieke omgeving maken deze dag tot een hoogtepunt van de zeilreis.
Donderdag
Onze reis vervolgt van Heeg naar Enkhuizen, eerst door de kronkelende kanalen en vervolgens overstekend over het uitgestrekte IJsselmeer. De dag biedt een mix van serene kanalen en open water, waardoor we de verscheidenheid van het Nederlandse landschap optimaal ervaren.
Vrijdag
Na het genieten van een laatste gezamenlijk ontbijt, is het tijd om uit te checken en afscheid te nemen van de Elizabeth. Met een schat aan fantastische herinneringen sluiten we een onvergetelijke zeilreis af, waarbij de Nederlandse wateren ons betoverden en de zeeën ons verhalen fluisterden. Het einde van deze reis markeert het begin van talloze verhalen en ervaringen die we koesteren.
 

Prijs per persoon

1-persoons hut * € 1.320,00
2-persoons hut € 880,00

* 1-persoons hutten zijn op aanvraag mogelijk. Neemt u a.u.b. contact met ons op indien u zo'n hut wilt boeken.
Prijzen voor 3- of 4-persoons hutten op aanvraag.

Bij de prijs inbegrepen:

 • Accommodatie in een (gedeelde) hut met douche en toilet
 • Volpension
 • Beddengoed en handdoeken
 • Havengeld en brandstofkosten

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • De drankjes
 • De transfer naar en van de afvaart- en aankomsthaven
 • Persoonlijke uitgaven
 • Een reis- en / of annuleringsverzekering

Via onderstaand formulier kunt u een voorlopige boeking maken. Na ontvangst van uw inschrijving nemen we contact met u op en informeren we u over de beschikbare hutten. Wanneer u aangeeft te willen deelnemen ontvangt u een overeenkomst van ons. We verzoeken u deze overeenkomst binnen 5 dagen ondertekend te retourneren. Daarna is uw boeking definitief.

Reservering aanvragen

Lees hier hoe zorgvuldig wij met uw gegevens omgaan

Faciliteiten
Personenzahl_Elizabeth
Blank 1400 x 200
 • 10 ruime tweepersoonshutten
 • 1 of 2 optionele extra bedden per hut
 • Eigen douche & toilet op iedere hut
 • Zeer gezellige salon / lounge met bar
 • Veel zitruimte aan dek

Vergelijkbare schepen

Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Dageraad

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24
Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41