Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Elizabeth

Personenzahl_ElizabethAfvaarthaven: Lemmer

Elizabeth-01

De Elizabeth is een luxe klipper met maar liefst 3 masten. Er zijn 34 - 35 slaapplaatsen aan boord en benedendeks is er een ruime salon met een gezellige bar, vier grote tafels en een comfortabele zithoek. Alle meubels staan los, de indeling is dus flexibel. Door de grote ramen valt veel licht naar binnen en heeft u altijd zicht op de omgeving.

De Elizabeth biedt plaats aan grote groepen voor bijvoorbeeld een stoer schoolkamp, of een familieweekend. Met name de fijne salon en de gezellige bar maken de Elizabeth ook zeer geschikt voor zakelijke klanten: een actief bedrijfsuitje van 1 of meerdere dagen, een training, een productpresentatie, of een vergader- /brainstormsessie in een neutrale en inspirerende omgeving – het kan allemaal aan boord van de Elizabeth.


Zeilen op de Elizabeth

Elizabeth-19

Wanneer u aan boord van de Elizabeth de trossen los gooit, begint het avontuur meteen. Samen worden de zeilen gehesen en schipper Alwin ziet er op toe dat de juiste koers wordt uitgezet.

Ook gasten zonder zeilervaring zijn binnen de kortste keren echte zeebonken. Aan boord zal niemand zich vervelen, want als de zeilen zijn gezet kan iedereen van het uitzicht genieten, of aan de bar een drankje halen. Wanneer gasten geen tijd hebben om actief te helpen het schip te zeilen, kunnen de zeilen ook elektrisch worden bediend.

De thuishaven van de Elizabeth is Lemmer, vanwaar de Friese Meren en het IJsselmeer direct te bereiken zijn. Op tochten van een midweek of langer is ook de Waddenzee zeer goed te bezeilen.
De schipper laat u ook graag het 'Venetië van het Noorden', Giethoorn, zien en vaart met u naar Vollenhove of Blokzijl.

Wanneer u een weekend wilt zeilen op de Waddenzee kan er in overleg een andere afvaarthaven worden gekozen. Bekijk het vaargebied

Indeling

Elizabeth Plattegrond

Het schip beschikt over een grote horeca-keuken. Hierin vindt u een gasfornuis met 6 kookplaten en oven, een grote koelkast en een vriezer, een gastronomie vaatwasmachine en een koffiezetapparaat.

De 10 tweepersoons hutten beschikken alle over een eigen douche en toilet. De bedden bevinden zich naast elkaar met daartussen een kastje, zodat er ook genoeg opbergruimte in de hut aanwezig is. In 6 van de hutten kan een derde bed boven één van de bedden geplaatst worden. In vier hutten kan nog een derde en vierde bed boven de twee onderste bedden geplaatst worden.
Op aanvraag is nog een eenpersoons hut beschikbaar. Deze hut beschikt niet over een eigen douche en toilet. Bij gebruik van deze hut kan het sanitair van een aangrenzende hut gebruikt worden.

Vanuit de salon bereikt u via een brede trap de zithoek aan dek, waar u tijdens de zeiltocht heerlijk kunt zitten en van het prachtige landschap kan genieten.
Faciliteiten Elizabeth

Geschiedenis van de Elizabeth

Zeeuwse klipper Elizabeth liep in 1913 bij de werf van de Gebr. Geleijns in Moerdijk van stapel. Het was één van de vier identiek gebouwde rivierklippers, de Elizabeth, de Avontuur, de Elizabeth 2 (onze Elizabeth) en de Marigje. Deze zusterschepen behoorden tot de laatste generatie rivierklippers. Kenmerkend voor deze vier klippers was de extra zware bouw. Dit was nodig voor het vervoer van basaltstenen voor de aanleg van zeeweringen in Zeeland. De Elizabeth voer echter decennia lang voornamelijk met suikerbieten op de Zeeuwse wateren.
In 1991 is het schip omgebouwd tot modern charterschip. De nadruk ligt sterk op ruimte en comfort, waardoor het schip erg breed inzetbaar is. De afgelopen twee decennia is het schip voortdurend uitstekend onderhouden en aan de moderne standaarden aangepast.

HISWA charter ship

De Elizabeth is Hiswa lid; u boekt dus veilig en vertrouwd! Meer informatie vindt u hier.

Persoonlijk contact
logo-mail
Logo Sail Amsterdam
  1. SAIL-geaccrediteerd schip
  2. Officiële arrangementen
  3. Optie mogelijk
  4. Direct boeken
  5. Uw persoonlijke account manager
Facebook
Blank 1400 x 200


Gastenboek

Dirk

Juni 2019
We held our Global Meeting 2019 and spend a marvellous weekend on Board of the Elizabeth. Captain, Crew and Participants became within short "One Team" and made our Team Building Event a complete success….besides all the great sailing and fun we had together. Thanks to Monique of Frisian Sailing and to Alwin and his Team !!! We will be surely back and wish the Elizabeth safe travels and good winds at all times !!!!

Vergelijkbare schepen

Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Swaensborgh

Swaensborgh

Driemastschoener - Kiel (D)
80
32

Swaensborgh

Driemastschoener - Kiel (D)
80
32
Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36