Frisian Sailing Company

Uw verblijf op de Elizabeth

Personenzahl_Elizabeth
Afvaarthaven: Lemmer (andere havens in overleg) 
Vaargebiet: IJsselmeer, Waddenzee, Friese binnenwateren

Elizabeth-01

De Elizabeth is een luxe klipper met maar liefst 3 masten. Er zijn 34 - 35 slaapplaatsen aan boord en benedendeks is er een ruime salon met een gezellige bar, vier grote tafels en een comfortabele zithoek. Alle meubels staan los, de indeling is dus flexibel. Door de grote ramen valt veel licht naar binnen en heeft u altijd zicht op de omgeving.

De Elizabeth biedt plaats aan grote groepen voor bijvoorbeeld een stoer schoolkamp, of een familieweekend. Met name de fijne salon en de gezellige bar maken de Elizabeth ook zeer geschikt voor zakelijke klanten: een actief bedrijfsuitje van 1 of meerdere dagen, een training, een productpresentatie, of een vergader- /brainstormsessie in een neutrale en inspirerende omgeving – het kan allemaal aan boord van de Elizabeth.
 
 

 

 

Zeilen op de Elizabeth

Elizabeth-19

Wanneer u aan boord van de Elizabeth de trossen los gooit, begint het avontuur meteen. Samen worden de zeilen gehesen en schipper Alwin ziet er op toe dat de juiste koers wordt uitgezet.

Ook gasten zonder zeilervaring zijn binnen de kortste keren echte zeebonken. Aan boord zal niemand zich vervelen, want als de zeilen zijn gezet kan iedereen van het uitzicht genieten, of aan de bar een drankje halen. Wanneer gasten geen tijd hebben om actief te helpen het schip te zeilen, kunnen de zeilen ook elektrisch worden bediend.

De thuishaven van de Elizabeth is Lemmer, vanwaar de Friese Meren en het IJsselmeer direct te bereiken zijn. Op tochten van een midweek of langer is ook de Waddenzee zeer goed te bezeilen.
De schipper laat u ook graag het 'Venetië van het Noorden', Giethoorn, zien en vaart met u naar Vollenhove of Blokzijl.

Wanneer u een weekend wilt zeilen op de Waddenzee kan er in overleg een andere afvaarthaven worden gekozen. Bekijk het vaargebied
 
 

 

Indeling

Elizabeth Plattegrond

Het schip beschikt over een grote horeca-keuken. Hierin vindt u een gasfornuis met 6 kookplaten en oven, een grote koelkast en een vriezer, een gastronomie vaatwasmachine en een koffiezetapparaat.

De 10 tweepersoons hutten beschikken alle over een eigen douche en toilet. De bedden bevinden zich naast elkaar met daartussen een kastje, zodat er ook genoeg opbergruimte in de hut aanwezig is. In 6 van de hutten kan een derde bed boven één van de bedden geplaatst worden. In vier hutten kan nog een derde en vierde bed boven de twee onderste bedden geplaatst worden.
Op aanvraag is nog een eenpersoons hut beschikbaar. Deze hut beschikt niet over een eigen douche en toilet. Bij gebruik van deze hut kan het sanitair van een aangrenzende hut gebruikt worden.

Vanuit de salon bereikt u via een brede trap de zithoek aan dek, waar u tijdens de zeiltocht heerlijk kunt zitten en van het prachtige landschap kan genieten.
Faciliteiten Elizabeth

Geschiedenis van de Elizabeth

Zeeuwse klipper Elizabeth liep in 1913 bij de werf van de Gebr. Geleijns in Moerdijk van stapel. Het was één van de vier identiek gebouwde rivierklippers, de Elizabeth, de Avontuur, de Elizabeth 2 (onze Elizabeth) en de Marigje. Deze zusterschepen behoorden tot de laatste generatie rivierklippers. Kenmerkend voor deze vier klippers was de extra zware bouw. Dit was nodig voor het vervoer van basaltstenen voor de aanleg van zeeweringen in Zeeland. De Elizabeth voer echter decennia lang voornamelijk met suikerbieten op de Zeeuwse wateren.
In 1991 is het schip omgebouwd tot modern charterschip. De nadruk ligt sterk op ruimte en comfort, waardoor het schip erg breed inzetbaar is. De afgelopen twee decennia is het schip voortdurend uitstekend onderhouden en aan de moderne standaarden aangepast.

Faciliteiten
Personenzahl_Elizabeth
Blank 1400 x 200
  • 10 ruime tweepersoonshutten
  • 1 of 2 optionele extra bedden per hut
  • Eigen douche & toilet op iedere hut
  • Zeer gezellige salon / lounge met bar
  • Veel zitruimte aan dek

Vergelijkbare schepen

Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Dageraad

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
24
Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41