Frisian Sailing Company

Reisoverzicht

Vaargebied Nederland
Vertrek 15-5-2023
12:00
Lemmer
Aankomst 21-5-2023
15:00
Lemmer
Kosten 780,00
Capaciteit 20

Nog 10 beschikbaar!


Beschikbaarheid onder voorbehoud Reservering aanvragen

Een prachtige, afwisselende en ontspannen zeilcruise langs de highlights van de voormalige Zuiderzee, de Waddenzee en Friesland. 

Texel

Zeil mee op de indrukwekkende driemastklipper Elizabeth tijdens deze zeilweek en verken op gemoedelijk tempo Kampen, Texel, Terschelling, Makkum en Sneek.

Mogelijke route:

Dag 1 - Kampen
Inschepen kunt u vanaf 12:00 uur. Na een korte kennismaking worden de trossen losgegooid en wordt koers gezet naar Hanzestad Kampen. 

Dag 2 - Medemblik
Na het ontbijt verlaten we Kampen weer en zetten we koers naar het West-Friese Medemblik. In de namiddag leggen we hier aan. Het is zeer de moeite waard een wandeling door deze stad te maken. Evenals een wandeling door de tuin van Kasteel Radboud. 

Dag 3 - Texel
We varen naar het Waddeneiland Texel. Het schip ligt in de haven van Oudeschild. Hier kunt u een fiets huren en het eiland verkennen. Er is een uitgebreid net aan fietsroutes, zoals bijv fietsen bij De Slufter, de Jan Wolkers Fietsroute of de Lammetjes Fietsroute. Maar ook een bezoek aan Ecomare of de ambachtelijke bierbrouwerij is zeker de moeite waard!

Dag 4 - Terschelling
Een heerlijke zeildag over het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Met een beetje geluk liggen de zeehonden op één van de zandplaten onderweg. Het schip ligt in de haven van West-Terschelling, u bevindt zich op loopafstand van de vele gezellige terrasjes, winkels en de imposante vuurtoren 'Brandaris'.

Dag 5 - Makkum
Vandaag zeilen we terug naar het Friese vaste land. Via de sluis bij Kornwerderzand zeilen we naar Makkum, een voormalig vissersdorp en bekend om zijn Makkumer aardewerk. Tegenwoordig is Makkum vooral een watersportdorp, met een strand en boulevard. De ligplaats van de Elizabeth is in het oude gedeelte van het dorp.

Dag 6 - Sneek
Via  de Friese binnenwateren vaart de Elizabeth naar Sneek, de watersportstad van Friesland. U vindt hier genoeg mogelijkheden om te winkelen en vele gezellige terrasjes.

Dag 7 - Lemmer
Via het Prinses Margrietkanaal varen we langs een aantal Friese dorpjes terug naar Lemmer. Na een verblijf van een week aan boord van de Elizabeth nemen we in de middag afscheid van onze gasten.

De dagelijkse trajecten zijn voor het schip afhankelijk van de weers- en windomstandigheden. De schipper bepaalt per dag het exacte vaarprogramma en overlegt dit met de gasten. Een beetje avontuur hoort bij deze reis.
 

Prijzen per persoon

Gedeelde 2 persoons hut € 780,00

Bij de prijs inbegrepen:

 • Accommodatie in een (gedeelde) hut met douche en toilet
 • Volpension
 • Koffie, thee en water
 • Beddengoed en handdoeken
 • Havengeld en brandstofkosten

Niet bij de prijs inbegrepen:

 • De drankjes
 • De transfer naar en van de afvaart- en aankomsthaven
 • Parkeergeld
 • Persoonlijke uitgaven
 • Een reis- en / of annuleringsverzekering

Via onderstaand formulier kunt u een voorlopige boeking maken. Na ontvangst van uw inschrijving nemen we contact met u op en informeren we u over de beschikbare hutten. Wanneer u aangeeft te willen deelnemen ontvangt u een overeenkomst van ons. We verzoeken u deze overeenkomst binnen 5 dagen ondertekend te retourneren. Daarna is uw boeking definitief.

Reservering aanvragen

Lees hier hoe zorgvuldig wij met uw gegevens omgaan

Faciliteiten
Personenzahl_Elizabeth
Blank 1400 x 200
 • 10 ruime tweepersoonshutten
 • 1 of 2 optionele extra bedden per hut
 • Eigen douche & toilet op iedere hut
 • Zeer gezellige salon / lounge met bar
 • Veel zitruimte aan dek
Gastenboek

Hermann-von-Helmholtz Realschule

Oktober 2019
wir waren sehr zufrieden mit der ganzen Betreuung vor und während unserer Klassenfahrt. Der Skipper war sehr freundlich und hilfsbereit. Ich denke, wir haben das Beste aus der Situation mit dem nicht so geeigneten Wetter gemacht!

Vergelijkbare schepen

Vliegende Hollander

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34

Vliegende Hollander

Tweemastklipper - Lemmer
60
34
Dageraad

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37

Dageraad

Tweemastklipper - Lemmer
60
37
Wapen fan Fryslan

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36

Wapen fan Fryslan

Tweemastschoener - Enkhuizen
70
36
Mare fan Fryslan

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41

Mare fan Fryslan

Driemastschoener - Enkhuizen
85
41